10 Ağustos 2010 Salı

ARILIĞIMIZIN BUNDAN SONRAKİ DEVAMLI KIŞLATMA YERİ KİLİMLİ-KARADON MAÇKA SOKAK ÜSTÜ ORMANLIK ALAN YAKININDA OLUŞTURULDU...

Daha önce Kozlu merkezde kışlatmada kullanılan arılığımız yeniden Kilimli_Karadon bölgesinde ormanlık alan yakınında oluşturuldu. Şimdilik 100 adet kovan yerleştirilecek şekilde hazırlandı. Hazırlanan kısma ilaveten 100 adet kovan arı ve bir o kadarda ana üretim kovanı konulacak şekilde oluşturulmaya devam ediliyor.

Halama ait arazi içerisinde oluşturulan arılıkta hala oğlu Turgut oldukça yorularak arazide teraslama şeklinde kademeli yükseltilerek konuşlandırılacak kovanların konulacağı setleri oluşturdu. Daha sonra kovanların üzerlerine yerleştirileceği pirketler konuldu. Pirketlerin üzerlerine konacak kovanlar yerden yükseltildiği için rutubetten asgarı kurtulmuş olacak.




Ayrıca tamamen polen kapanlı olan kovanlarda polen alınması çalışmalarında çok rahat bir ortam hazırlanmış oldu. Bu arada hemen arılığa kadar arabanın yaklaştırılarak arıların başka bir yere nakli veya başka bir yerden arılığa dönüşte büyük kolaylık sağlanmış oldu. Hali hazır tamamlanan yüz adet kovan arılık yerin hemen bitişiğinde 100 adet ana kovan ve 100 adette ana üretim kovanların konulacağı alanda çalışmalar yapılmakta. Arıların kışlatılmasında insanın kendisine ait olan bir arazisi olmadığı sürece arıcılık çalışmaları zor olmaktaydı. Ama şimdiden itibaren bu sıkıntıdan kurtulmuş olduk. Arıları hazırlanan bu yere yerleştirdik.Daha fazla üretim yapabileceğimiz kolonilerin oluşturulması ve Aile bütçemize ve Milli ekonomiye daha fazla katkıyı sağlıyacak çalışmalarımıza daha bir şevkle devam edeceğiz.

Hiç yorum yok: