27 Ekim 2007 Cumartesi

KOZLUMUZA HER KİM BİR ÇİVİ ÇAKARSA ALLAH ONDAN RAZI OLSUN...

Zonguldağımızın tek iş sahası olan, ve buradan emekli olduğunda da yerine oğlu aynı yoldan geçerek ömürlerini ve geleceklerini bağladıkları KÖMÜR MADENCİLİĞİ gelen hükümetlerin yanlış politikaları sonucu DARALTMA VE ÖZELLEŞTİRME adı altında malesef bitirilmek üzeredir. Gerçektende bütün geleceğini madene bağlamış yöre halkının, yanlış politikalarla hükümet icraatlarının yöre halkına çok acı bir son hazırladığı muhakkaktır.ELLERİ, YÜZLERİ VE BEDENLERİ KARA OLDUĞU GİBİ BAHTLARININ DA KARA olmasına sebep olanlar bunun bedelini inşallah ağır ödeyeceklerdir.
Evet yöre insanının tek gelir kaynağı ve belini bağladıkları kömür madeni üzerinde üsttekilerin yanlış politikaları yanında bu şehrin şaşaalı döneminde kazandıklarını da buralara deyilde hep başka yerlerde yatırıma dönüştürmesi işin daha da içler acısı yönüne sebep olmuştur. Bu sebepledir ki Zonguldağımız malesef işsizler, güçsüzler ve emekliler şehri oluvermiştir. Onun için diyorumki kim buraya bir çivi çakarsa allah ondan razı olsun. İşte terminal arkasında Erdoğan BİRİNCİ ve arkadaşlarının 600 m2 üzerine yapmaya başladıkları bina gelecekte Zonguldağımıza ve de özellikle Kozlumuza çok şeyler kazandıracağından eminim.Kazandıklarını başka yerlere kaçırarak yatırıma dönüştüren insanların tersine, risklerinide duymamazlıktan gelerek yatırımını Kozlumuza yapan bu arkadaşlarımızı kutlamamak ve tebrik etmek gerekir.




Ben yapılan inşaatın olduğum yere yakın olması dolayısıyla yapımını heyecanla takibediyorum ve görüldüğü gibide resimliyorum. Hatta ilk temel atma zamanını resimleyemediğimede çok hayıflanıyorum işin doğrusu. Arazi yapısı gereği süper bir ENJEKSİYON TEMEL yapıldığını görmek inşaatta ciddi ve güvenli adımlarla bir aşama yapılacağı ortaya konulmuş oldu.




Demirde ve kalıpta çalışanları çalışmalarınıda hayretle ve gıptayla izlememek elde deyil. Süper demir işlemenin yanında kalıp ustalığının harikülade oluşu kalıp sökümünden sonra kendisini göstermekte...



Bu inşaatın uzantısında yapımı düşünülen iki parsel inşaat sahiplerinin de bir an önce faaliyete geçmeleri belkide bende bişeyler yapayımmı yapmıyayım mı ikileminde olanları ateşleyecek ve Kozlunun ikinci kez Kozlu olmasının başlangıcına vesile olacaklardır.





Zonguldağımızın kömüre bağımlı olmadan geleceğe güvenle bakabilmesi biraz da çare üretmesine bağlıdır. Bölgemizde meyve ve özellikle de fındık üretiminin yanında aslında madenimize eşdeğer milli ekonomimize en az onun kadar gelir getirebilecek fakat nedense gözlerden hep kaçırdığımız ARICILIK hususudur.Balımızın ve arı ürünlerimizin değeri K T Üniversitesi detayılı analizindende anlaşılacağı üzere ileride istikbali en önemli bir yetiştiricilik dalı olacaktır.
Bu hususları dikkatlerinize çekerken Kozlumuza faydası olabilecek en küçük hizmetleri bile taktirle karşılıyor, istikbale yönelik yatırım ve faaliyetleri dolayısıyla ERDOĞAN BİRİNCİ ve arkadaşlarını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum...

Hiç yorum yok: