11 Kasım 2007 Pazar

DENİZİN BOZMASININ HEM MENDİREĞE HEM BALIKÇI BARINAĞINA VE HEMDE KOZLUMUZA AZİZLİĞİ...

10.11.2007 gecesi denizlerin bozması ve kabarması hem yeni yapılmakta olan balıkçı barınağının uç kızmı (Fener kısmı) henüz tamamlanıp emniyete alınmadığından tekrar tahribata uğradı. Tabiki bu arada mendireğin uç kısmına daha önceki dalgalarla yıkıldığından denizin Kozlu deresine basması sonucu balıkçı tekneleri çok zarar gördü...Onlarca balıkçı teknesi sulara kapılarak denize sürüklendi...















Bir önceki denizin kabarması ve dalgaların darbeleri neticesi henüz tamamlanmadığı için tahribata uğrayan kısma bakarak bir an önce tamamlanıp kış dalgaları gelmeden emniyete alınarak yapılacak feneriyle kazandıracağı güzelliği hasretle beklerken işte sağ resimde gözüken azgın dalgalarla tekraryılılarak denize sürüklenmiş oldu...Hani bir laf vardır GELECEK BAHARA DİYE... işte artık kışın yaklaştığını düşünürsek korkum o ki bu kısım tamamlanıp emniyete alınamaması sonucu tamamlanan kısımda da tahribatın devam edeceğidir.
Denizin hırçınlığı ve dalgaların etkisiyle Ereğli-Zonguldak kara yolunun Kozlu sahilindeki yolu tamamen sular altınta kaldı. Hatta sadece sular altında kalmayla yetinmemiş bütün karayoluna deniz kumunu taşıyarak yolu tamamen kapamıştır. Yukarıda görüldüğü üzere tırların bulunduğu sağ deniz taraf yol şeridi kumlarla tamamen kapandı ve tır kum yığınları arasında sıkışıp kaldı. Dere ağzına çekilen balıkçı teknelerinin bir kısmı derenin taşıması sonucu denize ulaşarak kayboldu. Bir kısmı insanlar tarafından birşekilde kenara çekildi ve kurtarılmış oldu...Bu arada sular üzerinde başıboş gezinen teknelerden arda kalan ağ parçaları ve mantar tarafı ve yıkılan barınak ve sandal parçaları suların üzerinde dolaşmakta. ..















Hatta deniz suları yolun üst kısmına taşarak yol seviyesinden biraz düşüklük arzeden kapalı spor salonlarının olduğu yeride basmış durumda oradada suyun boşaltılması yönünde içeride hummalı bir çalışmanın olduğu anlaşılmakta.
Umarım önümüzdeki günlerde havalar uzunca bir süre iyi gitmesi bu eksikliklerin yapılmasına imkan sağlamış olur...

Hiç yorum yok: