20 Eylül 2007 Perşembe

BİOFARM ORGANİK GÜBRESİ İLE İLGİLİ İZMİR GEZİSİNDEN GÖRÜNTÜLER.

17.9.2007 tarihinde İzmir'de Yaşar Holdig'e bağlı Çamlı Yem ve Besicilik bünyesinde üretimi yapılam BioFarm Organik Gübre hakkında bilgi edinme talebime olumlu cevap veren kuruluşa yaptığım gezi ile ilgili görüntü ve bilgiler aşağıda siz Blog ziyaretçilerimize sunulmuştur.
Ne yazık ki Otagara inişimin erken saate rastlaması ve dönüşümün de ancak otobüsün Zonguldak'a kalkışı arasına sıkışması nedeniyle güzel izmirimizden görüntüler alıp sunamadım.
Ancak otobüsten indiğimde terminal içerisinde kısa bir dinlenme anında terminalin içerisinde bulunan havuz dikkatimi çektiğinden onun bir görüntüsünü sunuyorum.
Yaşar Gurubu bünyesindeki Çamlı Yem ve Besicilik Sanayi ve Ticaret A.Ş Ekip Lideri Ziraat Mühendisi Halil ERSOY'dan bilgi edinme talebim olmuştu ve kendileri de yakın bir alaaka göstererek beni otagardan aldırtıp Çamlı'daki ofislerine getirttiler.Kendileri ve mesai arkadaşları olan Satış sorumlusu Ziraat Mühendisi Hasan KARAGÖZ ve yine Satış sorumlusu Ahmet ULAŞ bey'ler bana BioFarm gübresiyle ilgili tüm ürünleri en detaylı şekilde yazdırarak anlattılar. Oğle saatlerinde Ahmet bey ile birlikte Çamlı'dan 40 kilometre cıvarında bir uzaklıkta olan BioFarm üretim tesislerine geldik.
BioFarm üretim tesislerini tesis labaratuvarı sorumlusu Tekniker Necmi AKÇA ve Satış Sorumlusa Ahmet Ulaş bey'in nezaretinde gezip gerekli bilgileri almış oldum. Tesisin çok güzel pırıl pırıl görünümüyle vatandaşlarımızın toprak tahlillerini yaptırdıkları labaratuvar gözlerimi kamaştırdı adeta. Vatandaşlarımız topraklarının yapısının ne
olduğunu anlamak ve ne gübresini ne miktarda kullanmalarının gerektiğini bilemerini temin etmek çok önemli bir hizmet olduğu mutlaka bilinmelidir. Labaratuvar görevlisi Tekniker Necmi
AKÇA buradaki çalışmaları ve labaratuvar hakkında yararlandığıma inandığım bilgileri verdi. Hatta burada hiçbir ücret ödemeden Zonguldak çiftçimizin de toprak tahlillerini yaptırabileceklerini söylemesi beni duygulandırdı ve Labaratuvarın bu maksatla tüm Türkiyemizin hizmetinde olduğunu da sözlerine ilave etti. Ayrıca Biyolog Ayşegül YÖRÜK'te Labaratuvar ve çalışmaları hakkında gerekli bilgilerini bana lütfettiler. Aşağıda Labaratuvarın içerisinden bir görünüş ve 3 adet toprak nümunesi görülmekte.










Gezi ve incelememiz sırasında işlenmeye hazırlanmış büyük baş hayvan gübreleri açık alan içerisinde koridorlar halinde resimde görüldüğü üzere hazırlanmış durumda. Aşağıda gübrenin olgunlaşmasını takiple karıştırmakta olan makine gübreyi aktardıkça 80 derece sıcaklığı bulan gübreden çıkan gazlar mavi olarak görülmekte.
Daha sonra olgunlaştırılmış gübre sundurmalara alınıyor ve belli bir
bekleme zamanı sonunda eleklenerek hazırlanıyor ve oradanda pelet veya ince toz halınde çuvallanarak satışa sunulmak üzere yapılacak işleme geçilmekte.
Bu şekle getirilmiş ve olgunlaşmış gübre eleklerden elenmekte ve çuvallanmaya hazırlanmakta.
İyice olgunlaştırılmış ve elenmiş organik gübre görülmekte, Burada gerekli organik ilavelerde yapılarak çuvallama işlemi yapılmakta.






Toz organik gübrenin aynı özelliklerini taşıyan sıkıştırılmış ve pelet haline getirilmiş organik gübre satışa sunulmaya hazır durumda.





Üretimi yapılan BioFarm Organik gübrenin pelet ve toz şeklinde yapılan üretimleri yanında sıvı BioFarm gübre üretimide yapılmakta ve bu üretimler veya ürünler Tarla ve sera sebzeleri, hububat ve tarla bitkileri, meyveler ayrıca çim ve süsbitkilerinde uygulanılarak sağlıkli ve verimli bir şekilde kullanılmaktadır.
BioFarm tesislerinden edindiğim güzel bilgiler ve bu bilgileri edinmemde desteğini veren Pazarlama ve Satış Ekip Lideri Halil ERSOY ve gurup arkadaşları Hasan KARAGÖZ, Ahmet ULAŞ ve diğer oda arkadaşlarının hepsine BioFarm Labaratuvarında görevli Biyolog Ayşegül YÖRÜK, Tekniker Necmi AKÇA'ya yakın alaakalarından dolayı ve özellikle de Ahmet ULAŞ kardeşime o günkü verdiğim zahmetlerden ötürü teşekkür ve şükranlarımı arz ediyorum.

Hiç yorum yok: