11 Nisan 2009 Cumartesi

BUGÜN ORGANİK VE ORGANİKÇİ MİSAFİRLERLE ŞANSIMIZ AÇILDI....

Bugün 11 mayıs cumartesi. Cumartesi günü olmasına rağmen çevremizde zirai çalışmalara, tabiki bundan ayrılmayan arıcılığımıza tamamen organik ürünlerle katkıda bulunan üretici
firmaları misafir etmekten mutluluk duyduğumu blog izleyicilerime duyurmak istiyorum.
Evet uzun yıllar Tarım sahalarında kullanılan hayvansal gübrelerin dışındaki gübreler ve ilaçların tamamına yakını kimyasallar olmak üzere kullanılmaktaydı. Arıcılık alanındada hakeza kullanılan ilaçların tamamı diyeceğimiz miktarda yine kimyasallar kullanılıyordu. Bugün ise kullanılan kimyasallara karşılık tamamen organik içerikli ürünler üretilmekte. Bu ürünleri biz hem zirai alanların güçlenip kuvvetlendirilmesi ve hemde hastalık ve haşerelere karşı zararsız ve tamamen organik işleve tabi tuttuğumuz gibi. Özellikle Arıcılık alanında da hem hastalık ve haşerelerle mücadele ile arılarda asker gücünü ve verimliliği organik ürünlerle arttırarak yapabilme aşamasını yakalamış durumdayız.





İşyerime aynı anda gelen üretici Canvet Veteriner yetkililernden ;
Vet.Hekim Ömer PEKCAN
Vet.Hekim Harun KULOĞLU
Ve yine sağ tarafımda değerli arkadaşım
BİYOFARM organik gübre Batı Karadeniz Distribütörü Erol PAZVANT



Canvet Veterinerlik'le ihtiyacını çok hissettiğim arıcılıkta sağlam bir atılım tamamen ORGANİK üertim olan ürünlerle ilgili fikir alışverişinde bulundum. Bunlardan birisi daha önce arıcılarımızın ihtiyacına sunduğumuz JEL FORMİK ASİT. Bu ilacın birer hafta arayla 3 kez prospektüsünde anlatıldığı üzere kullanılması durumunda varroadan ve arı bitinden kovanlarımızın temizlendiği görülmüştü. Asıl arıcılıkta beklentimiz olan nosema tedavisinde organik olarak kullanılacak NOSEMBEE nin ve yine şeker şurubuyla besleyerek arılarımızda %25 verim artışı ve arıların güçlenmesini yine organik olarak karşılayacak olan POWERBEE nin yakında bizlere ulaştırılarak arıcılarımıza sunabileceğimizi öğrenmiş oldum. Bunu özellikle arıcılarımıza duyurmak istiyorum.

Bütün bunlar kadar önemli olan, arıcılarımızın korkulu rüyası mum güvesinin tahribatına karşı yılda bir kez kullanmakla hem kovanımızdaki bal ve arımızı ve hemde hasattan sonra ilkbahara bekletip kullanacağımız sağılmış peteklerimizi güvenle saklıyabileceğimiz, ismi şu an ruhsat aşamasında olup kısa zamanda sonuçlanıp satışını yapabileceğimiz yine organik ilacın da bizlere ulaşacağını öğrenmiş oldum.

Tabiki bu arada bölgemizde tarımsal sahalarda kimyasalların yerine kullanımı gittikçe yaygınlaşan, tamamen organik ve hem de toprağımızın yapısının kullanımla devamlı iyiye ve verimli hali kazanmaya devam ederken, üretilen ürünlerin yenmesinde sağlık açısından hiçbir sakıncası olmayan , güvenle tüketeceğimiz ürünlerin hasadını yapacağımız için mutluluk ve huzur duymaktayız. Bu ürünler tamamen büyükbaş hayvan gübresi, kan,sakadat unları ve doğal vitamin , minerallerle ve katkılarla desteklenmiş organikler olduğunu unutmamalıyız.
bu sebepleki kullanımlarında asla ve asla çekince duyacağımız hiçbir sebep olmamalıdır.
Bu ürünlerle ilgili zaman içerisinde daha detayılı bilgilendirmeler yapılacaktır.


Bu vesileyle ticarethaneme gelip bizleri bilgilendiren CANVET VETERİNERLİK ve BİYOFARM organik gübre Batıkaradeniz düstribütörü yetkililerine teşekkür ediyorum...

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Er,insanların çevreye vermiş olduğu zararı başka hiçbir canlı vermiyor,dolayısıyla kendi sonumuzu hazırlıyoruz,doğal hayatı koruma ve zarar vermeme adına yapılan herişlemi takdir ediyor ve başarılar diliyorum.Sizede çalışmalarınızda başarı ve bol kazançlar dilerim.Hoşca kalın.

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

Merhaba İlhami bey
çok doğru diyorsunuz ve söylediklerinize katılmamak mümkün deyil. Bu vesileyle tüm blog izleyicilerine , sizin blogları çok dikkatli ve mutlaka izlediğinizi belirtmekle, blog oluşturmada şevk ve takiplerini yapmada ne kadar etkili olduğunuzu, bu bağlamda tüm izleyicilerin bütün bu yapımları arayıp izlemelerini ve özelliklede sizin hepimize anlatmak istediğiniz blog takibindeki mütevazi harekete geçirme teşvikinizden dolayı teşekkürlerimle, Karaelmas Diyarından saygı, sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...