20 Nisan 2009 Pazartesi

2009 YLINDA KOZLUMUZDA SEBZE FİDESİ DİKİMLERİNE BAŞLANDI...

İlkbaharda havaların ısınmasıyla ilimiz dışında sebze fidesi üretimiyle faaliyet gösteren yerlerden getirilerek çiftçilerimizin ihtiyacına sunulan sebze fidelerini çiftçilerimiz alarak, kimi ticari düşünce ve kimisi de kendi ihtiyacında üretip kullanmak üzere sera ve bahçelerine
dikmektedirler. Ancak havaların henüz geceleri çok düşük derece ısıda seyretmesi nedeniyle
geniş çaplı olmasa da yinede israrla talepte bununan çiftçilerimizin ihtiyacı karşılanmakta. Ama asıl talepleri karşılamak için getirilmesi planlanan çok miktarda fideler nisan 25 ten sonra getirtilip ihtiyaca sunulacaktır.


Fideler çiftçilerimiz tarafından
alınırken kendilerine nasıl dikilecekleri ve dikimde hangi gübrelerin kullanılması gerektiği, dikilen fidelere can suyunun verilmesi gibi teknik işler anlatılmaktadır.
Çiftçilerimize fide dikiminde köklendirici , geliştirici ve yüksek verime sevk edici ORGANİK gübrelerin tavsiye edilmesi neticesi üretilen ürünlerinde sağlık yönüyle şüpheye düşmeden rahatlıkla yenilebileceği anlatılmaktadır. Bu şekilde KİMYASAL'ların kullanımları da gün geçtikçe azalmaktadır.
Özellikle fide arkları ve yuvalarının hazırlanmasından sonra tamamen bitkisel (BOTANİK) köklendirici gübrelerinin kullanılması fidelerin yanma riskinide tamamen ortadan kaldığından dolayı teredütsüzce kullanılabilmektedir.
Daha sonra köklerin biraz sertleşip fidelerin büyümesi sırasında hayvansal ORGANİK gübrelerin de kullanılmasıyla üstün verim verebilecek tarım alanlarına sahip olunmaktadır. Bu nedenle sebze ve sera üreticileri ile zirai alanlarda ORGANİK gübrelerin kullanmaları tavsiye edilmektedir.
Bu duygularla çiftçilerimize havaların biraz daha ısınmasını müteakip sebze fidesi dikimlerine ağırlık vermelerini tavsiye ediyor, bol bereketli üretim ve bol kazançlar diliyoruz.

Hiç yorum yok: