19 Ekim 2012 Cuma

ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ 4.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI...

                                          Arı Yetiştiricileri Birliğinin 4.Olağan Kurulu 15 Ekim 2012 Tarihinde Ankara Kocatepe Camii nin sosyal tesislerinin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 
                                          Genel Kurul vesilesiyle Yurdumuzun bütün İllerinden İl Birlik Başkanları ve Üst Kurul delegeleri nin bir arada buluşup kaynaşmaları gerçekleşmiş oldu. Bartın Zonguldak'a bağlı olduğu zaman meslektaşım Tekirdağ birlik Başkanı Şakir beyi çok uzun yıllar sonra görmek ve hasret gidermenin yanı sıra ;
 
                                          Tekirdağ Birlik Yönetiminden Şefik bey'le tekrar görüştük. Tekrar diyorum kendisiyle bu sezon Gerede'de arılarımı oraya getirdiğimde tanıştık. Kısa bir zaman içerisinde olsa da çok değerli sohbetlerimiz oldu. Hakeza yine Gerede'ye gelen arkadaşlardan Can dost Harun hocamla karşılaşmak beni ziyadesiyle mutlu etti.
                                        
                                        Özellikle Eskişehirden çok yıldır Net'ten yazıştığım, birbirimizi hep davet


ettiğimiz halde görüşmemiz nasip olmadı bir türlü Bünyamin Yiğit kardeşimi görmek kucaklaşmak bana duygu dolu anlar yaşattı. Bu arada Eskişehir İli Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı oluşundan dolayı ayrıca kendisini kutladım.                                          

                                         Bu arada öğlen Genel Kurulda ara verilmesini fırsat bilerek hem öğlen yemeğimi yedim ve hemde resimlerde görüp fiilen hiç gidemediğim Kocatepe camisini gezerek ve onu görme merakımı giderdim. Gerçektende muhteşem ve harıkulade bir eser. Yapanlardan yaptıranlardan allah razı olsun.


 
                                          Nihayet saat 15 sıralarında Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimlerine sıra gelmişti. Eski Yönetimden Bahri bey ve ekibi ile yeni olarak  Muhsin bey ve ekibi göreve talip oldular. Bahri bey ve ekibi oldukça farklı olarak Genel Kurulun kazananı oldu. Kazananı diyorum ama gerçekte orada kaybeden olmadı. Genel Kurullar genelde dövüşlü tantanalı olmasına karşın bizim Arıcılara yakışır bir Genel Kurul yaptılar. Buradan Muhsin bey ve ekibini de kutlamak gerekir. Özellikle Muhsin beyin Bahri bey'e yardımcı olma sözü beni ziyadesiyle mutlu etti. Saat 19.00 sırasında Zonguldak Genel Kurul delegeleri olarak Ankaradan Zonguldak'a dönüş yoluna girdik. Bu arada böyle Genel Kurulların dışında çeşitli etkinlikleri ihmal etmeden katılmanın çok yarar sağladığını bir kez daha gördüm.Genel Kurulun Tüm Yurt arıcılarımıza, arıcılığımıza ve tabiki Dünya arıcılığına hayırlı olmasını içtenlikle diliyorum...    
 
 NOT:Zonguldak Delegelerinin organizasyonunu en güzel
          şekilde teptipliyen İl Başkanım Selahattin GÜNEY'e
 ayrıca teşekkür ediyorum... 

 






6 Ekim 2012 Cumartesi

CUMARTESİ GÜNÜ KOZLUDA BALIK AVI...

                                        Dün akşam arkadaşım Fikret beyle bu sabah onun sandalıyla balık avına gideceğimizi kararlaştırmıştık. Sabahleyin motoru kardeşine emanet ederek siz çıkın ben bugün istirahat edeyim diye söyledi. Bizde kardeşi hikmet ve yine arkadaşım Nevzat'la denize açılmaya başladık.
                                         Etraf yeni işimaya başlamıştı. Oldukça soğuk bir rüzgar da esmekteydi. hemen İçten yağmurluğumu üzerine de kolsuz mont'umu giyiverdim . Nevzat'ta palamut ırıbını ağır ağır çözmeye başlamıştı. Irıbı  daha kalın bir bedenle sandalın üzerindeki iskarboz'a bağlıyoruz ki çokça balık yakalandığında kalın beden esniyor ve kopmuyor sonuçta. Kozlu ve ılıksu arasında 2 tur atmamıza rağmen malesef ırıba palamut takılmadı.
                                        Bizde olta takımına cinekop çaparası takarak cinekop avlamaya çalıştık sarıkanat-lüfer arası birkaç balık alabildik. Bu arada Hikmet arkadaşım cinekop beklerken dipli süper bir palamut balığı aldı. Bizde oldukça uğraştık ama malesef öyle bir palamut balığı yakalıyamadık. 
                                        Biz balık yakalayabilmeyle uğraşırken denizin bozduğunun farkına varamadık bile.Farkedince hemen oltalarımızı toparlayım Kozlu Balıkçı Barınağına kendimizi atmaya çalıştık. Bir saatlık bir süre içerisinde gelebildik. Ama sandalın dalgalar nedeniyle hop yükselip hop dalga boşluğuna düşmesi neticesi dalga sularıyla tamamen ıslandık. Barınağa geldiğimizde de rahatlamış olduk.
                                         Buda bizim için bir cumartesi serüveni  olmuş oldu. Daha iyi bir havada Rasgele diyerek  çıkacağız inşallah. Bu arada bizi ekip gelmeyen Fikter bey böyle olacağımızı anlamış galiba ki son anda gelmekten vazgeçmişti .Kulakları çınlasın...

1 Ekim 2012 Pazartesi

KDZ EREĞLİ'DE BAL DOLUM TESİSİNE ZİYARETİMİZ...

                                        29 Eylül 2012 tarihinde arıcı arkadaşım Hasan Bilginle birlikte  Zonguldak Arıcılar Birliğinin Kdz.Ereğli Ömerli Köyünün Bozaklar mahallesinde Atıl durumda bulunan Okulu onarımla yeniden düzenleyerek birlik adına dolum tesisine dönüştürmekle çalışma yaptıkları yeri ziyarette bulunduk. Tabiki gaye hem başkanımı uzun süredir görmemiştim bir görüşmek ve bu aradada yapılanı da merak etmemek elde deyil tabiki. Gerçektende çok uğraşmışlar ve çok yorulmuşlar ama bu işler hemen öyle boyacı küpüne bandır çıkar misali deyil. Bina bir hal yoluna girdi ama etrafında taş kırımı, kot farkını ayarlama ve etrafta beton,kalebodur işleme,çevre düzenleme ve sınırların emniyete alınması işlemleri daha duruyor. Çokça emek ve maddi külfet arkada işin doğrusu. Ama çok sağlam bir inşaat ve birlik adına yapılması planlanan güzel bir tesis yapılacak mutlaka.
                                         Binanın ön kısmında bulunan masaya oturduk ve yapılanlar ile yapılacaklar sohbet arasında konuşuldu. Gerçektende düşünce ve yapılacak olan çok güzel bir iş. ama gerçektende tamamlanması oldukça güç bir iş.Umarım başarabilirler. Başkanıma şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de sizden beklentimiz çok dedim ama başkanım çok yoruldum görevimin bitiminde gelecek arkadaşların  hizmetlerini bekleyeceğiz dedi. Bende düşündüm gerçektende Birliğimizin kuruluşunu birlikte yaptığımız zaman tarih 2004 tü. Biz bıktık yorulduk hatta hizmetten kaçtık ama vefakar başkanım sekiz seneyi aşkındır hali daha Birliğe birşeyler kazandırmak için canla başla çalışmakta.
                                         Binanın iç kısmı henüz bitirilmek aşamasında,  Şimdilik kek imalat kısmı tamamlandı sayılır, ihtiyacı olan  üye arkadaşların kek ihtiyaçları karşılanmakta. Onun içinde üye arkadaşlar şekerini,balını ve karıştıracağı ilaçlarını getiriyorlar ve şeker öğütülüp keki karıldıktan sonra da kek ya torbalara konuyor yada topluca kovalara konulup alınıyor.

                                         Bu arada binaya ait araziyi gezerken bikaç kök karpuz dikildiğini gördüm ve başkanım bu karpuzlar güzele benziyorlar kesip yiyelim ne dersin dediğimde, yemeğe beklersen tabiki diye cevap verdi. Bizde Hasan beyle birlikte dönmemiz gerektiğinden yola çıktık ki o arada yahu biz yemeğe kalsaydık karpuz yiyecektik diye aklımıza geldi ama çoktan yarı yolu bulmuştuk ve sonuçta karpuz yeme hakkını kaçırmış olduk.

                                         Bugünkü ziyaretimizde değerli başkanım Selahattin Güney benimle ve arkadaşım Hasan Bilgin'le her zaman olduğu gibi zamanını ayırıp içtenlikle ilgilendi Kendisine teşekkür ediyorum .Tabiki bu arada yönetimde bulunan diğer arkadaşlara ve emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum ve bundan sonraki çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum...